ESTA Україна

Майстер-клас Лідії Футорської у Сєвєродонецьку

Так сталося, що я зовсім випадково дізналася, що в рідний Сєвєродонецьк завітає з концертом Лідія Футорська, талановита скрипалька, цікава особистість, людина, яка має багатий виконавський досвід. Я знала, що Лідія викладає у Львівській музичній школі-інтернаті ім. С. Крушельницької, також я знала, що вона навчалася у Польщі. Звичайно, я не могла не запропонувати їй провести майстер-клас для моїх колег з учнями та студентами сєвєродонецьких мистецьких навчальних закладів. І Лідія погодилась!
Як добре, що є люди, які швидко реагують й роблять все, щоб важливі пропозиції для розвитку мистецької освіти втілювалися в життя. По-перше, на прохання від ESTA Україна про допомогу з організацією в Сєвєродонецьку майстер-класу миттєво відгукнулась Ольга Скурідіна, викладач Борівської дитячої школи мистецтв. Вона зробила все, щоб Лідії було комфортно добиратись до Сєвєродонецька з Рубіжного, супроводжувала її, щоб гість не мала ніяких проблем)
Я дуже вдячна Олені Бондаренко, заступнику директора Сєвєродонецького музичного училища, яка разом з директором Мариною Яворською зробила все, щоб за день було вирішено питання з приміщенням для цього заходу.
І 14 листопада 2017 року майстер-клас, який було організовано за два дні, відбувся!
Головне, що мої дорогі колеги з усіх сєвєродонецьких шкіл та сєвєродонецького училища прийшли туди зі своїми учнями!
Програма майстер-класу:
1. Косенко Лоліта, учениця 8 класу Сєвєродонецької ДМШ №2 (викл. Карапетян Д.Г., конц. Спиридоненко Г.Л.)
М. Брух Концерт g-moll, 1 ч.
2. Коваленко Вікторія, учениця 7 класу Борівської ДШМ (викл. Скурідіна О.Л., конц. Кішко О.Л.) А. Комаровський Концерт e-moll, 1 ч.
3. Кириченко Єлізавета, учениця 6 класу Сєвєродонецької ДМШ №1 (викл. Осікова О.В., конц. Куренкова О.А.) Ю.Щуровський «Романс», В. Гомоляка «Рондо»
4. Руденко Яна, студентка IV курсу Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С. Прокоф’єва (викл. Саморядова К.І.) Й.С. Бах «Аллеманда і дубль» з Партити №1 h-moll

Думаю, що це яскравий приклад того, що хоча деякі ідеї виникають раптом, але важливо терміново приймати рішення для їх втілення. І коли є люди, які усвідомлюють важливість того, щоб це відбулося і які роблять все, що від них залежить, то можна й треба мріяти)

А для мене ще важливо, що наша Громадська організація українських викладачів-струнників ESTA-Україна продовжує співпрацювати з регіонами та робити все, щоб українська струнно-смичкова педагогіка розвивалася!

Президент ГО “ESTA-Україна” Наталія Коптєнкова

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *