ESTA Україна

Викладачі Майстерні Сузукі

З 05 по 10 червня 2020 р. у Львівській музичній школі №6 ім. Б-Ю. Янівського вдруге відбудеться творчий проект в Україні за участю викладачів з Литви, Латвії та України , які працюють за методом Сузукі. Вперше до участі в заході мають можливість долучитися учні по класу вокалу.

Детально про цей захід дивіться за посиланням: МАЙСТЕРНЯ СУЗУКІ

Представляємо викладачів, які запрошені викладати на Майстерні Сузукі.

 

Крістін Равіна (фортепіано)

Почала вивчати гру на фортепіано в 5-річному віці в школі при Латвійській академії музики.
Після школи закінчила Ризьку академію підготовки вчителів та управління освітою і почала працювати вчителем фортепіано в одній із музичних шкіл Риги.
У 2007 році вона вперше відвідала майстерню Suzuki за кордоном, після чого вирішила вивчати метод Сузукі, щоб впроваджувати його в Латвії, де цей метод раніше не був відомим.
Крістін виконала всі 5 викладацьких рівнів та є сертифікованим вчителем Сузукі.
Пройшла програму підготовки вчителів разом з Мері Маккарті в Ірландії та Шотландії.
Після чого вона започаткувала першу програму фортепіано Suzuki в Єлгаві та рідному місті Ризі.
З 2014 року вона є штатною вчителькою Suzuki, яка навчає близько 40 Suzuki учнів віком 2-18 років.
Важливою частиною її програми Suzuki є фортепіанні групові уроки. Вона організовує регулярні концерти фортепіанних груп та групові майстер-класи.
Крістін разом із колегами та групою батьків заснували Латвійську Suzuki Асоціацію в 2013 році і в даний час вона є Президентом цієї організації.
Має досвід участі як викладач в Suzuki воркшопах в Ірландії, Шотландії, Швейцарії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Німеччині, Іспанії, Росії та Норвегії.
У 2015 році Крістін була викладачем 10-ї Європейської конвенції Сузукі в Давосі (Швейцарія).
Починаючи з 2015 року, Крістін займає посаду почесного секретаря в Європейській Suzuki Асоціації.

 

Валдас Повілайтіс (віолончель)

Народився в 1969 р. у Вільнюсі (Литва).

1987 – 1993 рр. – навчання у Литовській академії музики (клас віолончелі).

1993- 2009 рр.- працював у Литовському державному симфонічному оркестрі, у 2008 р. також працював в Лієпайському симфонічному оркестрі (Латвія).

В 2008 р. приймає рішення змінити основний вид діяльності та починає працювати викладачем по класу віолончелі в Ширвінтоській школі мистецтв (Литва).

В 2009 р. став засновником некомерційної організації “Школа віллоу”. Застосовуючи ідеї “Ел Системи” з Венесуели, він викладає дітям у Вільнюсі, в Ширвінтосі, селах Ширвінтоського району.

У 2010 року започатковує та впроваджує проект “Висока культура у селах Литви”, який частково фінансується Міністерством культури Литовської Республіки у 2011 та 2012 рр. Цей проект був створений для того, щоб мотивувати дітей з неблагополучних родин займатися музикою, що надає їм можливість стати в подальшому успішними людьми.

Під час відвідування США Валдас знайомиться з методикою Сузукі та починає вивчати цей метод і використовувати його в роботі.

З 2012 стає Президентом Литовської асоціації Сузукі, яка постійно організовує тренінги для вчителів Сузукі, семінари, конференції, міжнародні та національні літні музичні табори, концерти і фестивалі.

Валдас Повілайтіс має клас з понад 40 учнів, разом з якими постійно виступає з концертами в Литві та за кордоном.

 

Олена Гляуделене (скрипка)

Народилася в 1970 року у родині службовців. В даний час живе в Вільнюсі.

Олена Гляуделене почала відвідувати свої перші уроки скрипки в Вільнюської музичній школі імені Б.Дваріонаса, яку закінчила з відзнакою 1984 році.

В 1985 – 1989 роках навчалася в Вільнюському музичному училищі Ю. Таллат-Келпша.

В 1996-2000 роках навчалася по класу скрипки і музичної педагогіки в Університеті м. Клайпеда.

В 2000-2002 рр навчалася в Вільнюському університеті едукологіі. З відзнакою захистила ступінь магістра едукологіі.

Протягом двадцяти років Олена Гляуделене працювала в Центрі Монтессорі. Підготувала програму музичного розвитку за методом Монтессорі. Протягом багатьох років читала лекції, проводила семінари в Литві, Латвії, Естонії.

В 2006 р. Олена вступила в Асоціацію Suzuki Литви.
В 2007 р. захистила Перший рівень педагога Сузукі і організувала перший клас скрипки за методом Сузукі в Вільнюсі.

Насьогодні є Сузукі викладачем четвертого рівня.

В 2008 році Олена Гляуделене як викладач брала участь в Міжнародному таборі Suzuki «Virvytė».

Регулярно відвідує і бере участь в майстер-класах провідних Сузукі викладачів.

З 2013 року бере активну участь в організації міжнародних Сузукі проектів в Литві.

 

 

Оксана Туневіч (скрипка)

Народилася в 1977 році. Знайомство зі скрипкою почалося в 6 років в місті Електренай (Литва). Навчалася в міській музичній школі.

В 1996 році закінчила Вільнюську консерваторію (клас скрипки).

В 2002 році закінчила бакалаврат Литовської Музичної Академії (клас скрипки).

В 2005 році у Вільнюському Педагогічному Університеті з відзнакою захистила ступінь магістра музичної едукологіі.

З 2006 року виступала у складі ансамблю старовинної музики і танцю “Banchetto Musicale” (Вільнюс). Активно брала участь в проектах і фестивалях старовинної музики в Литві, Бельгії, України та інш. країнах.

Стаж педагогічної роботи- більш ніж 20 років. Всі ці роки Оксана розвивається як викладач, відвідує семінари та майстер – класи відомих педагогів Литви та зарубіжжя.

Останні 15 років працює в Рудамінській школі мистецтв Вільнюського району. Учні класу – учасники та переможці республіканських, міжнародних конкурсів та фестивалів.

З методом Шинічі Сузукі познайомилася в 2009 році. З того часу відвідує лекції експерта Коена Ренза (Бельгія, скрипка), бере участь в його майстер-класах.

З 2013 року вступила в Асоціацію Сузукі Литви. З 2015 року є Сузукі педагогом другого рівня.

З 2014 року щорічно бере участь в міжнародних таборах, які проводяться в Бірштонасі (Литва) і Енгуре (Латвія).

З 2015 року працює викладачем в Центрі Методу Сузукі в Вільнюсі. Разом з колегами проводить групові та індивідуальні уроки, організовує концерти та літні табори для дітей. Зі своїми учнями активно бере участь в проектах, які організовують вчителя Сузукі в інших містах Литви.

 

 

Анна Васюткевич (вокал)

Академічна співачка, актриса, викладач вокалу та музичного театру, автор проекту “МillAnna Music Theater” та “Voice Theater” в Академії сучасної освіти А+, член Європейської Асоціації Сузукі та Орф-Шульверк асоціації України.

З 2019 року перша в Україні почала і продовжує офіційне навчання методу Suzuki Voice в Фінляндії в засновниці методу Dr.Paivi Kukkamakki. Активно впроваджує цей метод в Києві, в Академії А+.

Почала викладати вокал з 2008р., навчаючись в Донецькій музичній академії ім. С.С Прокоф’єва. Пізніше викладання поєднувала з виконавською діяльністю та працею артисткою-вокалісткою в Донецькому музично-драматичному театрі ім. Артема.
З 2014 року переїхала до Києва та почала викладати музику та спів для дітей дошкільного віку, починаючи з народження, а також для вагітних мам. Тоді вже почала відчувати, що стандарті методики викладання, які я використовувала на заняттях, не зовсім задовольняють потребам дитини, особливо маленької. З тих пір я почала шукати альтернативні методики викладання, беручи участь у багатьох воркшопах України та Європи.
Пройшла курс з чотирьох практичних воркшопів (Рух та танець, Спів та рух, Гра та Всебічний розвиток дитини на музичних заняттях) президента Орф-Шульверк організації України С. Фір, м.Київ.
Брала участь в інтернаціональних літніх курсах з Орф-Шульверку в Угорщині, Словаччині, Україні, навчаючись у таких відомих викладачів, як Lenka Pospisilova(Praga-Czech Repablic), Manuella and Michel Widmer(Salzburg – Austria), Juit Hasznosi(Slovakia), James Harding(USA), Tomas Boros(Slovakia)та інші.
Автор декількох статей до журналу Орф-Асоціації України на тему креативного підходу на заняттях зі співу та музики та спікер Міжнародної науково-практичної конференції з Орф-підходу у навчанні в Україні.
Брала участь в міжнародному семінарі- практикумі з «Системи музично-ритмічного виховання Еміля Жак-Далькроза», Joanna Magdalena Tomkowska (Польша) та семінарі з Орф-Шульверку Моніки Кьонки (Польша).

2 thoughts on “Викладачі Майстерні Сузукі

  1. Лілія Богданівна

    неможливо зв’язатися з сайтом info@esta.org.ua . для реєстрації та уточнення детальної інформації щодо курсів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *