ESTA Україна

Львівська майстерня Сузукі

В середині червня цього року у Львівській музичній школі №6 ім. Богдана-Юрія Янівського (директор Богдан Ховзун) відбувся незвичайний захід, який відвідали більше ніж 100 українських учнів та викладачів з різних куточків країни.

На “Майстерні Сузукі” своїм досвідом та професійною майстерністю ділилися викладачі з Литви – викладач по класу віолончелі Валдас Повілайтіс, викладачі-скрипалі Оксана Туневич та Єлена Гляуделене, викладач по класу фортепіано Сабіна Калібатайте. Литовські викладачі є сертифікованими викладачами за методом Сузукі, які вже багато років успішно впроваджують цей метод в своїй країні.

В рамках проведення заходу відбулися індивідуальні та групові уроки, які проводили не тільки литовські фахівці, але й українські викладачі по класу скрипки і фортепіано. Софія Федорович (Івано-Франківськ), Людмила Басовська (Київ), Маргарита Крук (Львів), Галина Руссова (Київ) вже мають досвід викладання за методом Сузукі, який вивчають в Польщі.

Оркестрові репетиції проходили під керівництвом Валдаса Повілайтиса. Діти разом з викладачами вивчили та виконали на фінальному концерті Майстерні три твори – “Гімн Сузукі”, який написав композитор Олександр Гоноболін, “Вечірню пісню” К. Стеценка (обр. О. Гоноболіна) та перекладення для оркестру української народної пісні “Верховина”. А кожен маленький учасник заходу після ретельної підготовки виступив перед слухачами із сольними творами та в ансамблях.

Українських викладачів, які забажали відвідати Майстерню Сузукі, щоб спостерігати за роботою колег та отримувати нові знання, було нагороджено сертифікатами про підвищення кваліфікації.

Організатори Майстерні Сузукі – Громадська організація «Червона калино»; Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти; Громадська організація українських викладачів-струнників ЕСТА-Україна; Львівська музична школа №6 ім. Б-Ю. Янівського.

                 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *