ESTA Україна

Сучасна скрипкова та віолончельна хрестоматія для української мистецької школи

Шановні композитори, скрипалі, віолончелісти та викладачі!

Громадська організація українських викладачів-струнників “ESTA- Україна” оголошує початок довготривалої акції “Сучасна скрипкова та віолончельна хрестоматія для української мистецької школи”

Мета акції: оновлення скрипкового та віолончельного педагогічного репертуару мистецьких шкіл; розвиток сучасного українського композиторського мистецтва; популяризація української музики.

Основні етапи акції:

1 етап
Конкурс кращих творів українських сучасних композиторів для скрипки і фортепіано та віолончелі і фортепіано.
За рівнями складності:
1 рівень – початковий (підготовчий та перший клас);
2 рівень – для 2-4 класів ДМШ;
3 рівень- 5-6 класи;
4 рівень- 7-8 класи.
Технічні особливости для кожного рівня та інші конкретні побажання стосовно скрипкових та віолончельних партій будуть описані в умовах конкурсу. Головна умова- зручний і зрозумілий матеріал для дітей.

2 етап
Відбір кращих творів для хрестоматій українськими викладачами-струнниками. Склад журі: досвідчені професіонали з різних регіонів України.
ВАЖНО! Оцінювання та відбір буде проходити без оголошення імені композитора (кожному твору буде присвоєно конкурсний номер).
Під час проведення цього етапу ГО “ESTA- Україна” надає гарантії, що не один твір з конкурсного переліку не буде опубліковано в інтернеті і навіть виконано публічно.

3 етап
Оголошення переможців і Презентація творів на Концерті, який буде відбуватися під час проведення Всеукраїнської конференції для викладачів-струнників, та попередній анонс для педагогів про випуск нової збірки.

4 етап
Домовленість з видавництвами та пошук таких, які представлять не тількі вигідні фінансові умови, але й якісний друк (красиву поліграфію, нотний набір, крупний шрифт та інш.) і великий тираж. У зв’язку з тим, що “Хрестоматія”- це колективна творчість, існує тільки один варіант для спрямування фінансової вигоди від друку- рівномірний розподіл винагороди серед авторів (враховуючи також і відсоток творів одного автора в “Хрестоматії”).
Також ГО “ESTA- Україна” має пряму зацікавленість, щоб ціна нової Хрестоматії була доступною для викладачів та батьків.

5 етап
Розповсюдження Хрестоматії і її реклама серед українських викладачів.

Оголошення про початок кожного етапу акції буде розміщуватись на сайті esta.org.ua та на сторінці у Facebook “ESTA- Україна”.

Слідкуйте, будь ласка, за оновленнями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *